Razvojna agencija VIDRA provela informiranje o Interreg programu VI-A Mađarska-Hrvatska 2021.-2027.

/ 1.2.2024. /

U ponedjeljak, 29. siječnja 2024. godine, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije održala je za potencijalne korisnike EU sredstava iz nadolazeće financijske perspektive online informativnu prezentaciju o Interreg programu VI-A Mađarska-Hrvatska 2021.-2027.

Na radionicu su pozvane sve jedinice lokalne samouprave i javne ustanove s područja Virovitičko-podravske županije koje su putem poveznice sudjelovale na navedenoj radionici.

Djelatnici Odjela za pripremu programa i projekata prezentirali su Interreg VI-A Mađarska – Hrvatska 2021. – 2027. zainteresiranim institucijama. Riječ je o jednom od ključnih instrumenata iz EU fondova za postizanje ravnomjernog regionalnog razvoja putem prekogranične suradnje, a čiji je cilj partnerski rješavati zajedničke izazove te zajednički pronaći rješenja u područjima zdravlja, okoliša, istraživanja, obrazovanja, prometa, održive energije. Kroz ovaj suradnički pristup želi se smanjiti negativan utjecaj granica i promovirati društveno-gospodarska kohezija Europske unije.

Tijekom prezentacije predstavljeni su kriteriji odabira, očekivani rezultati, podržane aktivnosti, ciljne skupine i ciljani teritorij po svakom od specifičnih ciljeva koji se odnose na jačanje održivog rasta i konkurentnosti i otvaranje radnih mjesta, promicanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisija stakleničkih plinova, jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i društvenim inovacijama, poboljšanje jednakog pristupa uključivim i kvalitetnim uslugama u obrazovanju, osposobljavanju i cjeloživotnom učenju razvojem pristupačne infrastrukture, poboljšanje učinkovite javne uprave te izgradnje međusobnog povjerenja.

Na kraju prezentacije zamjenica ravnateljice Željka Vuković i djelatnici Odjela za pripremu programa i projekata Razvojne agencije VIDRA odgovarali su na pitanja sudionika te su ih pozvali da i pismeno pošalju svoje upite ili osobno dođu u Razvojnu agenciju VIDRA na individualne sastanke kako bi zajednički identificirali projekte koje bi pripremili za bazu u svrhu nominacije na pozive iz predstavljenoga programa.

+

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno