Učenički dom Virovitica ima novu fasadu

/ 8.5.2017. /

Završeni su radovi na energetskoj obnovi fasade zgrade Učeničkog doma Virovitica. Energetska obnova provodi se u sklopu pilot projekta 4c1.2. Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja . Nositelj projekta je Učenički dom Virovitica u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i Razvojnom agencijom Virovitičko – podravske županije VIDRA-om .

Radove na energetskoj obnovi izvodi tvrtka Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice, dok stručni nadzor provodi tvrtka Croming d.o.o. iz Pitomače .

Osim radova na izolaciji vanjskog zida (fasadi) na zgradi Učeničkog doma izvodi se i izolacija stropa prema negrijanom tavanu, izolacija krova iznad grijanog prostora te se mijenja unutarnja rasvjeta .

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u intenzitetu od 30% i Fond za zaštitu okoliša u intenzitetu od 40% . Preostalih 30% sufinancira Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta je 1.326.434,21 kuna, dok prihvatljivi troškovi iznose 1.162.334,21 kuna .

Cilj projekta je energetskom obnovom Učeničkog doma Virovitica kroz rekonstrukciju rasvjete te poboljšanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice, što uključuje izolaciju krova iznad grijanog prostora, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru i izolacija vanjskih zidova, smanjiti potrošnju energije i štetnih emisija CO2, kao i osigurati korisnicima i djelatnicima Učeničkog doma Virovitica ugodniji boravak i rad .

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno