VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta „Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska“ posjetila Dubrovačko-neretvansku županiju

/ 2.5.2017. /

Predstavnici Razvojne agencije VIDRA na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač i obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanjom Bošnjak, posjetili su Dubrovačko-neretvansku županiju gdje ih je, na radnom sastanku u Palači Ranjini, primio župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima .

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji projekta Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska na kojem je Virovitičko-podravska županija nositelj . Projektom će se detaljno analizirati interakcija unutar prometa i međusobno s ostalim sektorima, uzimajući u obzir misiju i viziju razvoja prometa, te izraditi Glavni plan prometa i Strateška procjena utjecaja na okoliš što su glavni preduvjet za pokretanje razvojnih projekata .

Na sastanku su podijeljena iskustva, ali i upute DNŽ za sve faze s obzirom da je projekt Funkcionalne regije Južna Dalmacija pri samom kraju . Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo što Dubrovačko-neretvanska županija može pomoći drugim županijama iskustvom i savjetima u realizaciji ovakvih projekata . Naime, temeljem Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske definirano je pet funkcionalnih regija kao logičkih cjelina prometne i druge interakcije od kojih je DNŽ označena kao jedna, a ostale županije podijeljene su u četiri funkcionalne regije .

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno