VIDRA: Prijavljeni projekti na poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti

/ 1.3.2023. /

Na objavljeni natječaj Ministarstva turizma i sporta - Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti,  VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije sudjelovala je u pripremi tri projekta s područja Virovitičko-podravske županije.

Svrha ovog poziva je smanjiti prekomjerni turizam u najrazvijenijim turističkim područjima povećanjem privlačnosti slabije razvijenih turističkih destinacija, povećanjem njihove kvalitete i produljenjem sezone te poticati razvoj održivih oblika turizma i razvoj javne turističke infrastrukture.

Grad Slatina u suradnji s partnerima Virovitičko-podravskom županijom i Turističkom zajednicom grada Slatine prijavila je projekt „Turističko-rekreacijski kompleks (TRK) jezero Javorica“ ukupne vrijednosti 5.519.371,45 €.

Projektom se planira proširiti turistička ponuda Grada Slatine kroz poboljšanje infrastrukture i razvoj turističkih kapaciteta. Turističko-rekreacijski kompleks (TRK) jezero Javorica doprinijet će razvoju gospodarstva proširenjem turističke ponude grada s ciljem održivog korištenja i povećavanja privlačnosti prirodnog krajolika na području kontinentalne Hrvatske. TRK jezero Javorica bit će namijenjena svim uzrastima te će potaknuti frekvenciju ljudi na lokalitetu. Ciljevi kojima projekt doprinosi su: unaprjeđenje infrastrukture aktivnog turizma usmjerenog na domaće posjetitelje, atraktivnosti, jačanje turističkog potencijala te povećanje Slatine kao prepoznatljive turističke destinacije, ali i osiguravanje gospodarske koristi koji su preduvjet za razvoj turizma na području.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u suradnji s partnerima Virovitičko-podravskom županijom, općinom Pitomača i Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije prijavila je projekt „Drava kao nadahnuće“ ukupne vrijednosti 3.937.359,29 €.

Projektom se planira provesti niz aktivnosti od kojih su glavne aktivnosti prilagodba javne turističke infrastrukture za smanjenje potrošnje primarne energije i uspostava obnovljivih izvora energije (solarna energija) te ponovna upotreba i recikliranje, opremanje turističke infrastrukture multimedijalnom opremom, opremanje popratnih sadržaja turističke infrastrukture Posjetiteljskog centra Dravska priča i Centra za posjetitelje Križnica što će doprinijeti povećanju broja posjetitelja te će se potaknut razvoj cjelogodišnjeg turizma.

Općina Nova Bukovica u suradnji s partnerom Virovitičko-podravskom županijom prijavila je projekt „Multifunkcionalni centar za posjetitelje u Novoj Bukovici“ ukupne vrijednosti 5.547.106,52 €.

Multifunkcionalni centar će sadržavati objekt u kojemu će se nalaziti dvorana za kuglanje u okviru koje se nalazi automatska kuglana sa četiri staze, prostor za natjecatelje i sudce, caffe bar s izlazom na vanjsku terasu te uredski prostori namijenjeni korištenju udruga koje djeluju na području Općine. Predmetna zgrada projektirana je kao jedan volumen, a arhitektonskim rješenjem je moderna arhitektura prilagođena svim zadanim datostima terena i započetoj izgrađenoj suterenskoj etaži legalne građevine, te prekrasnim pogledom na deniveliranu plohu na kojoj se organiziraju borilišta – rukometno ili malonogometno, dva košarkaška igrališta, trkalište za sprint 100 metara te trkalište sa dužinom staze 200 metara. Isto tako predviđen je prostor za organizaciju skate parka. Na povišenom dijelu parcele unutar parka organizirano je boćalište sa dvije staze.

Uz prijavitelje i partnere, u izradi projektnih prijava sudjelovali je VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno