Županija prijavila projekt „Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni teren“ za Gimnaziju Petra Preradovića u Virovitici

/ 14.4.2023. /

U sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini objavljenog od strane Ministarstva turizma i sporta, Virovitičko-podravska županija kao osnivač Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici  prijavila je projekt „Rekonstrukcija postojećeg sportskog terena u multifunkcionalni teren“ u iznosu od 79.103,00 EUR.

Realizacijom projektnog prijedloga doprinijet će se popularizaciji sporta, potaknuti i poboljšati kvaliteta bavljenja sportom kroz rekonstrukciju postojećih terena u sklopu Gimnazije Petra Preradovića u multifunkcionalne sportske terene u Virovitici. Rekonstrukcijom postojećih terena povećat će se broj dostupnih i uređenih sportskih građevina na području grada Virovitice te će se stvoriti preduvjeti za održavanje natjecateljskih sportova na lokalnoj i regionalnoj razini. Aktivnost rekonstrukcije postojećeg terena obuhvaća pripremu postojećeg terena kako bi se potom nanijela gumena podloga za predviđene sportove (futsal, rukomet i odbojka). Nakon rekonstrukcije terena ostavit će se dovoljno prostora za buduću prilagodbu sportova koji će se razvijati nakon završetka projekta (npr. badminton, atletika i duge sportske aktivnosti).

Projektni prijedlog je usklađen s Nacionalnim programom športa 2019. – 2026., Općim ciljem 4 „Uspostaviti sustavan i racionalan pristup upravljanja održivom športskom infrastrukturom“, Posebnim ciljem 4.1. „Uspostaviti mrežu održivih športskih građevina“, Posebnim ciljem 4.2. „Prilagoditi broj i opremljenost športskih građevina stvarnim potrebama u športu“ te Posebnim ciljem 4.3. „Povećati broj športskih građevina i obnoviti postojeću športsku infrastrukturu“.

Projektna prijava izrađena je uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno