Centar za posjetitelje - Dvorac Janković

Projekt u provedbi

Rekonstrukcija dvorca Janković u Suhopolju predstavlja integrirani program usmjeren na spašavanje kulturno, povijesno i arhitektonski vrijednog dvorca. Kroz oživljavanje kulturne baštine i bogate povijest obitelji Janković ali i kulturne povijesti Suhopolja i Virovitičko-podravske županije. Kroz prenamjenu dvorca u Centar za posjetitelje dvorcu i će se dati značaj koji je s vremenom izgubio.

Obnovljeni dvorac i njegova nova funkcija bit će dodatni sadržaj koji će upotpuniti turističku ponudu te doprinijeti daljnjem razvoju lokalne i regionalne zajednice.

Rekonstrukcijom dvorca ostvarit će se suvremeni moderni, multimedijalni izložbeni prostor koji će objediniti turističke, prirodne, kulturne, umjetničke, materijalne i nematerijalne znamenitosti i baštinu Virovitičko-podravske županije.

Provedbom projekta realizirati će se prva od ukupno četiri faze rekonstrukcije dvorca Janković u Suhopolju. Uz rekonstrukciju samog dvorca provedba projekta popraćena je nizom drugih dodatnih aktivnosti usmjerenih na oživljavanje bogate baštine i promociju s ciljem stvaranja prepoznatljivog turističkog proizvoda.

Partneri na projektu: Gradski muzej Virovitica, Općina Suhopolje, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

NOSITELJ: Virovitičko-podravska županija

BUDŽET: 39.767.716,50 kuna
05.04.2018 - 05.04.2018pogledaj fotogaleriju

Ostali projekti:

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno