Geo priče UNESCO geoparka

Projekt u provedbi

Cilj projekta je unaprijediti turističku infrastrukturu u slabije razvijenim područjima kontinentalne Hrvatske uvođenjem inovativnih načina prezentiranja atraktivne prirode baštine prvog hrvatskog UNESCO geoparka s ciljem povećanja broja posjetitelja PP Papuk, produljenja njihovog boravka održivog društveno-gospodarskog razvoja.

Projektom će se izgraditi i opremiti Geo-info centar (Voćin), Kuća Panonskog mora (Velika), adrenalinski park (Duboka) i šest vidikovaca, a predviđena je i rekonstrukcija pristupnih cesta kojima će posjetitelje do Parka prevoziti autobus za posjetitelje.

Geo-info centar će u prostoru od površine 843,13 m2 imati edukativno-prezentacijski postav, adekvatne urede za rad zaposlenika, suvenirnicu te prostor za odmor nakon obilaska centra i caffe bar. To je inovativni multimedijalni centar koji će na zabavan i edukativan način prezentirati školskoj djeci, studentima, istraživačima i svim drugim posjetiteljima geološku, biološku i kulturno-povijesnu raznolikost područja Parka.

Kuća Panonskog mora uredit će se za postav za edukaciju posjetitelja o Panonskom moru koje je nekada pokrivalo i područje Parka, uz korištenje suvremenih multimedijalnih tehnologija za prezentaciju mora od prije 16 milijuna godina, a uredit će se i vanjska učionica i igraonica.

Adrenalinski park uspostavit će nove turističke atrakcije prilagođene različitim dobnim skupinama čime će se unaprijediti ponuda PP Papuk i time produžiti boravak posjetitelja koji koriste rekreativne sadržaje.

Bilom planine Papuk prolazi Slavonski planinarski put koji povezuje najviše papučke vrhove u obje županije. Za kvalitetnu vidljivost u smislu turističke eksploatacije, ali i korištenja u smislu protupožarne motrilačke službe PP Papuk, neophodna je izrada, nadogradnja i sanacija 6 drvenih vidikovaca na  dominantnim kotama: Nevoljaš, Mališčak, Točak, Češljakovački vis i Petrov vrh te izgradnja novog vidikovca na vrhu Javor.

Projektom su osigurana i sredstva za bogatu promociju proizvoda Parka tijekom 3 godine čime će se PP Papuk afirmirati kao atraktivna turistička destinacija.

Partner na projektu: Županijska uprava za ceste VPŽ

NOSITELJ: Javna ustanova Park prirode Papuk

BUDŽET: 77.238.120,20 HRK
29.04.2022 - 29.04.2022pogledaj fotogaleriju

Ostali projekti:

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno