Općina Voćin prijavila I. fazu, Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe

/ 9.2.2021. /

Dana 8.2.2021. godine načelnik općine Voćin, Predrag Filić u prostorijama Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije potpisao je dokumentaciju, pripremljena uz pomoć RA VIDRA-e, koja je istog dana poslana na otvoreni privremeni poziv za dostavu projektnih prijedloga Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe .

Općina Voćin izdvaja velike napore ne samo prilikom prijave na natječaje bilo nacionalne ili EU, ali i financiranjem iz vlastitog proračuna vezano za potrebe ranog i predškolskog, osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokog obrazovanja, te je prepoznata i potreba za prijavu na navedeni poziv .

Rani i predškolski odgoj i obrazovanje od izrazite su važnosti za cjelovit razvoj osobe. Djeca u predškolskim ustanovama stvaraju pozitivnu sliku o sebi, uče se samostalnosti, razvijaju osjećaje prihvaćenosti i voljenosti te razvijaju sposobnost snalaženju u problemskim situacijama . Također se u predškolskim ustanovama postavljaju temelji za cjeloživotno učenje u sprječavanju ranog napuštanja školovanja.

Prijavom na ovaj poziv pružit će se pomoć najpotrebnijima, djeci u dobi između četiri godine i godine za početak obaveznog osnovnog obrazovanja koja žive u lošim socioekonomski uvjetima na području općine Voćin . Općina će nastaviti ulagati svoja sredstva u obnovu, izgradnju i prijavljivati se na raspisane EU i nacionalne natječaje u svrhu razvoja sigurne, pametne, održive općine koja će svojim kvalitetama pomoći pri sprječavanju procesa depopulacije i poticanja procesa demografskog oživljavanja slabije razvijenog područja u poboljšanju životnog standarda mještana .

Aktivnost izrade prijave I. faze, sufinanciranja troškova uključivanja djece u socioekonomsko nepovoljnoj situaciji u predškolske programe općine Voćin financira se iz projekta tehničke pomoći VIDRA-TEC 2.

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno